Advertisements
Aquatic Avenue Banner Tropica Shop Banner Fishy Business Banner
Results 1 to 4 of 4

Thread: Eheim Pro3 600 (2075) flowrate problem

  1. #1
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Lurking somewhere in the west..
    Posts
    734
    Feedback Score
    6 (100%)
    Images
    64
    Country
    Singapore

    Eheim Pro3 600 (2075) flowrate problem

    Advertisements
    Fresh n Marine aQuarium Banner

    Advertise here

    Advertise here
    I'm the first owner of this Pro3 600 (2075). The flowrate just a year ago was so strong that I have to push my skimmer deeper into the tank to avoid air being suck from the top.
    Then the flow rate plunged.

    There is no leakage. The media is organized as per instruction manual. And even if I completely removed all media and trays, the flowrate does not improve.

    I tried to google to understand the problem but I can't seem to find it.

    I asked LFS and I was told it is the impeller problem.
    Given the impeller is like 60$, I like to seek input if you guys faced similar issue, and what did you guys do?

    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    266
    Feedback Score
    0
    Country
    Singapore

    Re: Eheim Pro3 600 (2075) flowrate problem

    I used to have this problem.

    1: throughly clean the piping using the pipe brush.

    2: wash thoroughly for all the in and out pipe.

    3: wash all the sponge/inlet guard.

    If the above method fail, check your pipe for bend or “deform”. If there are too much slack, it will also affect the water flowrate.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #3
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Boon Lay
    Posts
    46
    Feedback Score
    0
    Images
    1
    Country
    Malaysia

    Re: Eheim Pro3 600 (2075) flowrate problem

    Check on the impeller condition. A new impeller may reinstate the flow rate.
    Regards,
    justin_diong

  4. #4
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Lurking somewhere in the west..
    Posts
    734
    Feedback Score
    6 (100%)
    Images
    64
    Country
    Singapore

    Re: Eheim Pro3 600 (2075) flowrate problem

    I think it is the impeller issue. I have just purchased a 2073 and just using the head unit only, the flow rate is now way stronger (at least 10x) than my 2075.

    I'm not sure if the magnetic force of the impeller may/can be destroyed when I had airlocked for a few days when I was doing biz-travelling. Maybe that magnet of impeller got destroyed.

    Will find out, and will update here to share.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •